Chai & Hvid chokolade trøffel

trøfler-med-chai-fg

Dagens mission: En cremet, blød, krydret og lækker chai/hvid chokolade trøffel.

Giver ca. 25-30 stk.

Hvid chokolade trøffel:

  • 25 g usaltet smør
  • 5 spsk piskefløde (ikke light)
  • 225 g hvid chokolade
  • 3 tsk. chai pulver fra fx. David Rio
  • Kakaopulver

Fremgangsmåde:
1. Stil en lille skål klar på køkkenbordet.
2. Hak hvid chokolade i fine stykker og kom dem i en lille skål sammen med chai-pulver. Husk der skal være plads til fløden.
3. Kom smør og piskefløden i en lille kasserolle. Rør konstant mens du langsomt bringer det i kog. Lad det koge 1 min, stadigvæk under omrøring. Tag det af varmen.
4. Hæld fløden ud over chokoladen. Lad det stå ca. 1 min. Rør godt rundt i massen(det vil se lidt sært ud i starten).
5. Stil det på køl i 2-3 timer.
6. Brug en teske eller en “melon ske” til at scoope trøffel massen op. Skub trøffel massen ud med en finger & rul den i hånden, til den er helt rund. (Brug ikke for lang tid på det, håndvarmen vil hurtigt smelte chokoladen og gøre det for klistret)
7. Stil dem på køl i 30 min.

ca. 20 min før servering tages trøffelkuglerne ud af køleskabet og de rulles kort i hånden. Derefter rulles de Chai/hvid chokolade trøfler i kakaopulveret. Dine chai/hvid chokolade trøfler er nu klar til servering.

Se holdbarheden på trøffelkugler.

God dag
Kaloria