Citron Hindbær Marengs Barer

citron barer med hindbær marengs
Citron barer med hindbær marengs har jeg lavet i forbindelse med påske, kyllinger, påskefrokost og lækkersult. De er super lækre pga af den syrlige citron og den faste mørdej, er  man ikke til meget søde sager, så er citron kagen her et ideelt valg. Den italienske hindbær marengsen ovenpå er selvfølgelig valgfri :-), men jeg synes det ser sødt ud og så giver det en god konsistens til den meget faste citron bar. Det tager ca. 1 1/2 time fra start til slut at lave dem.
Lemon rapberry bars
Opskriften giver 16-18 barer.

Citron barer

Mørdejen
  • 226 g usaltet smør v. stue temperatur.
  • 100 g sukker
  • 200 g mel
  • 1/8 tsk. salt

Fremgangsmåde:
1.
Pisk smør og sukker sammen indtil luftigt og lyst.
2.
Bland mel og salt.
3.
Med piskeren på lav blandes mel og salt i smørret indtil det netop er blandet.
4.
Fordel dejen i en 20*30 cm form så lige som muligt og kom den på køl.
5.
Forvarm ovnen til 175°C.
6.
Når ovnen er varm nok bages bunden i 15-20 min- (indtil let gylden)
7.
Lad bunden køle af i 20 min. mens du laver fyldet.

Raspberry meringue lemon bar

Fyld
  • 100 g mel
  • 250 g sukker
  • 2 spsk revet citron skal
  • 6 store æg v. stue temperatur
  • 2,5 dl frisk presset økologisk citron saft

Fremgangsmåde:
1. Bland ingredienserne i ovenstående rækkefølge og pisk indtil det netop er blandet godt.
2. Hæld fyldet i kageformen og bag citron barerne i 25-30 min. indtil den netop er sat.
3. Lad kagen køle helt ned før du skærer den.
4. Lav den italienske hindbær marengs.

Lemon bars med hindbær marengs

Italiensk hindbær marengs

  • 200 g sukker
  • 70 ml hindbær puré
  • 100 g pasteuriserede æggehvider
  • 1 tsk. citron syre
  • Rød mad farve

Fremgangsmåde:
1.
Bland sukker og puré i en lille kasserolle og kog op til 115°C. Rør godt så det ikke brænder på.
2.
Pisk hviderne med citronsyren indtil bløde toppe.
3.
Tilsæt evt. rød farve.
4.
Når siruppen når 117°C hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle under konstant piskning.
5.
Pisk indtil marengsen er spændstig, glat og skinnende. Pynt citronbarerne med marengsen.

TIP: Hvis du skal fryse dine citron barerne så vent med at lave marengsen til den dag hvor de skal serveres.

Lemon raspberry bars with raspberry meringue

Hvor længe kan citron kagerne holde sig? Kan jeg lave citron barerne på forhånd? Kan jeg fryse citron kage?

Hvis du elsker citron, så er disse opskrifter nok noget der falder i din smag: Citron marengs tærte, Citron Macarons, Citron halvmåne eller citron curd.

Glædelig påske fra Kaloria
Summary
recipe image
Recipe Name
Lemon Bars w/ Raspberry Meringue
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time