Finskbrød

finskbrød2

Dagens mission: Julestemning

Nok til 75 stk.

Ingredienser:

  • 375 g hvedemel
  • 250 g kold smør
  • 1 æggeblomme
  • 100 g sukker
  • Æggehvide til pensling

Perlesukker og evt. hakkede hasselnødder

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°C.
Sigt melet og smulder det i den kolde smør. Rør sukker og æggeblomme sammen, vend det i melblandingen. Ælt dejen sammen, ælt ikke for meget, det skal kun lige samles. Rul ud i fingertykke stænger og klem dem lidt flade, ca. 5 mm tykkelse. Pensel finskbrødene med æggehvide og drys med hakkede hasselnødder. Læg kagerne med lidt afstand på bagepladen, så de ikke flyder sammen under bagning. Bag finskbrødene i 12-15 min. midterst i ovnen.

Se holdbarheden på finskbrød

Opskriften er fundet hos Anne au Chocolate her

Velbekomme