Fugtig og krydret Gulerodskage

gulerodskage med flødeost/ostecreme
Gulerodskage med flødeost/ostecreme. Namme nam nam!

Min svigerfamilie efterlyste en gulerodskage, til når de fik gæster. Jeg laver nærmest aldrig gulerodskage, fordi jeg synes det er lidt kedeligt. Det er som regel en kage, med en glasur på, og det er så det. På nettet er mange opskrifter på gulerodskage, og de færreste ser ud præcist, som jeg godt kan lide dem. Jeg er af og til inde på “Anne au chocolate”, og jeg havde der set, at hun nærmest lovpriste sin opskrift på gulerodskage.

Så den måtte jeg prøve og det er en virkelig god kage. Det er oveni også én af verdens nemmeste kage. Så luksus luksus luksus. Jeg lavede den uden rosiner, for jeg kan VIRKELIG IKKE lide rosiner i bagværk. Jeg lavede kagen som lagkage, og derfor lavede jeg også mere creme, end hun bruger. Derudover gjorde jeg cremen mindre sød. Men det er jo en smagssag. 🙂
Som skærekage, med creme på toppen: 8-10 pers.
Som lagkage med 3 lag: 10-12 pers.

Ingredienser – Kage:

  • 210 g mel
  • 300 g groft revne gulerødder
  • 2 tsk. kanel
  • 2 stk. Stødt nellike
  • 1 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 100 g hakkede valnødder
  • 450 g brun farin
  • 3 æg
  • 1 1/2 dl smagsneutral olie

Rør alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål. Tilsæt derefter alle de våde ingredienser. Rør godt, til dejen er homogen. Beklæd en 22 cm springform med bagepapir og hæld dejen i. Sæt kagen i en kold ovn og bag i 70 min. ved 180°C varmluft/200°C uden varmluft. Tag kagen ud og lad den køle af ved stuetemperatur.

Saftig og luftig gulerodskage
Saftig og luftig gulerodskage m. fin pynt.

Ingredienser – Creme til 3 lags lagkage:

  • 800 g cream cheese200 g flormelis
  • 2 hele vaniljestænger
  • 10 tsk. fint revet økologisk citronskral
  • 12 tsk. økologisk citronsaft
  • (2 citroner til skal og saft)

Pynt: 200 g fint hakket valnødder

Riv citronskal og og pres citronerne for saft. Flæk vanillestængerne og skrab vaniljekornene ud. Pisk alle ingredienserne til en homogen masse.

Samling:Vælg det ønskede tyllehovede (husk, at der skal være plads til at citronskallen kan komme ud) og kom cremen i en tyllepose. Læg den på køl. Tag kagen frem, og del den i 3 lige tykke bunde. Læg en kagering eller yderringen fra springformen klar. Brug et fad eller bunden af springformen som base. Så kan du løfte kagen fre og tilbage efter fyldning, uden at den går i stykker. Læg nu den mindst pæne bund nederst i ringen og læg et læg af cremen på bunden(det ser ud af meget, ca. 1,5 cm højt, men det bliver presset mellem bundene). Læg nr.2 bund på og pres forsigtig med et fast tryk, så cremen fordeles og kagens top er lige. Gentag med det sidste lag. Stil kagen og resten af cremen på køl i 1 time. Stil dit fad klar på bordet. Tag kagen ud af køleskabet og fjern ringen om kagen. Stil valnødderne klar i en skål eller tallerken. Smør kanterne af kagen med cremen, i et godt lag, så bundene akkurat ikke er synlige. Løft nu kagen op, og hold den med den ene hånd. Hold kagen inde over valnødderne og dup nødderne på kagen, så de ligger helt tæt og dækker kagen flot. Stil herefter kagen på fadet og pynt den med resten af cremen, chokoladepynt, hele nødder eller hvad du ellers lyster.

OBS! Vil du heller lave en helt almindelig gulerodskage, i stedet for min lagkage, så er der her opskrift til cremen i passende mængde.Kan du bare lave 1/4 af creme opskriften ovenfor, det er en passende mængde. Fremgangsmåden er den samme.

Se holdbarheden på skærekager

Jeg ønsker jer en dejlig dag
Katrine

Summary
recipe image
Recipe Name
Fugtig og krydret Gulerodskage
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time