Hvid chokoladetrøffel m. hindbær & lakrids

hjemmelavede bulow-kugler-chokolade-trøfler-kaloria
hjemmelavede bülow kugler med hindbær

I dagens anledning, får i TIPS, før i læser opskriften. På den måde kan i selv vælge hvad i vil lave inden i går i gang. Det er så surt først at se TIP`sene, når man er færdig.

TIP: Ønskes helt almindelige trøffelkugler, kun med hvid chokolade, undlader du bare den frysetørrede smagsgiver og lakridsen i midten. De kan med fordel dyppes i hvid chokolade og pyntes med fx. mørk chokolade, hakkede nødder eller hindbærpulver.
TIP1: Begge varianter er også rigtig lækre med saltlakrids, det synes jeg personligt giver et ekstra pift. Men du kan prøve at lave  begge, og finde din egen favorit.
TIP2: Er du ikke så meget til lakrids, så kan du komme en ristet hasselnød ind i midten.
TIP3:Du kan bruge de fleste fudges, lakridser og karameller. (Jeg ville nok bruge en mørk chokolade trøffel i karamel, da det ellers kan blive meget sødt). Så find din ynglings, overvej om konsistensen ml. fyldets hårdhed og trøffelen vil fungere, og spring ud i det.

raspberry licorice truffle

Her er opskriften på Hvide chokolade trøffelkugler med hindbær og lakrids (ca. 30-35 stk.):

Ingredienser:

  • 25 g usaltet smør
  • 5 spsk piskefløde (ikke light)
  • 225 g hvid chokolade (ikke knapper)
  • 2 tsk. frysetørret pulver (med top)
  • Frysetørret frugt/bær pulver til pynt
  • 1 Pose Caletti, sød finsk lakrids (se billedet). Skåret i halve.

Fremgangsmåde:
1. Læg et stort stykke bagepapir på køkkenbordet.(30*40 cm)
2. Hak chokoladen i fine stykker.
3. Kom smør og piskefløden i en lille kasserolle. Rør konstant mens du langsomt bringer det i kog. Lad det koge 1 min, stadigvæk under omrøring. Tag det af varmen.
4. Kom din frugt/bær pulver i den hvide trøffel.
5. Hæld blandingen ud på bagepapir og stil det på køl i 30-60 min.
6.Læg dine halverede lakridsstykker klar. Brug en teske eller en “melon ske” til at scoope trøffelmassen op. Skub massen ud med en finger, læg lakridsen på og pak den ind i trøflen. Rul den i hånden til den er rund. Brug ikke for lang tid på det, håndvarmen vil hurtigt smelte chokoladen og gøre det for klistret.
7. Læg dem ned i en plastikæske, og stil dem på køl i 30 min. (har du flere lag, så læg bagepapir imellem.)

Evt. Ønsker du at overtrække dem med chokolade, så kan det gøres nu. Hvid du vil rulle dem i hindbærpulver, kan du med fordel vente til lige før servering.

Se holdbarheden på trøffelkugler

Velbekomme
Summary
recipe image
Recipe Name
Hvid chokoladetrøffel m. hindbær & lakrids
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 2 Review(s)