Pærekage med hjemmelavet karamelsovs

Pear cake with caramel sauce - homeandcake.dk

Denne pærekage med karamel er en virkelig god kage, jeg oplever ofte at folk vrænger på næsen når man foreslår pære i dessert og kage, hvilket jeg bare synes er SÅ ærgerligt. Pæren har en super blød konsistens og er lidt mindre sød end æbler og giver derfor en super lækker sødme og en dejlig fugtig svampet konsistens. Pærekagen er super fugtig og svampet, med lækre faste stykker af pære. Frugtkagen er nem at lave og du kan bytte andre frugter og bær i som du lyster. Kagen holder sig saftig og lækker i flere dage, så længe den opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Jeg lavede en hjemmelavet karamelsovs til pærekagen, men den er også super lækker med lidt cremefraiche eller måske lidt vaniljeis :-).

Pearcake with caramel sauce - homeandcake.dk

Opskriften giver 1 stk 20 cm kage, nok til 8-10 pers.

Karamel sauce

  • 1 cup sugar
  • 2 spsk glukose sirup
  • 1/4 cup vand
  • 1/2 cup fløde (varm)
  • 2 spsk smør v. stue temp
  • Korn af 1/2 vaniljestang

Fremgangsmåde:
1. Opvarm sukker, sirup og vand i en medium gryde under konstant omrøring.
2. Når det koger holder du op med at røre og lader det koge indtil det har en flot ravfarve. Tag det straks af varmen.
3. Hæld lidt af fløden i ad gangen under konstant piskning.
4. Rør indtil karamellen er helt glat. Er der klumper, så giv den forsigtigt varme indtil de er opløst.
5. Rør vaniljekornene i den bløde smør til en vaniljesmør.
6. Rør vaniljesmør i karamellen lidt ad gangen indtil helt glat.
7. Brug det straks eller opbevar det på køl indtil brug. Tag karamellen ud før brug så konsistensen ikke er for fast.

Fruit cake with caramelsuace - homeandcake.dk

Pære Kage

Fyld

  • 2,5 dl æble/pære juice
  • 4 spsk majsstivelse
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk. vanilje essens
  • 3 store (4 mellem) pærer skrællet og i både

Crumble

  • 50 g mel
  • 45 g honning
  • 60 g smørbar saltet lurpak (fedt reduceret)

Bund

  • 100 g smørbar saltet lurpak (fedt reduceret)
  • 135 g sukker
  • 1 æg
  • 120 g selvhævende mel
  • 100 ml mini mælk

pærekage med hjemmelavet karamelsauce

Fremgangsmåde:

  1. Skræl og snit dine pærer i tynde både.
  2. Opvarm ovnen til 180°C og beklæd en 20 cm springform med bagepapir.
  3. Lav fyldet ved at blande 1/3 af juicen med majsstivelse og bland godt. Stil det til side.
  4. I en kasserolle blandes den resterende juice, sukker og vanilje og koges op. Sænk varmen og tilsæt majsstivelsen.
  5. Rør konstant indtil det tykner. Tag det af varmen. Vend pærer stykkerne i massen.
  6. Lav crumble til  toppen af kagen.
  7. Blend mel og smør til grove krummer. Tilsæt honning lidt ad gangen, indtil der er fugtige krummer, som ikke klistrer sammen. Stil crumble i køleskabet mens du laver bunden.
  8. Kombiner smør og sukker i en mellem skål og pisk det indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt æg og rør indtil samlet. Vend mel i dejen og tilsæt så mælken. Rør forsigtigt til det netop er samlet.
  9. Hæld dejen ned i den forberedte springform og gør det jævnt med en paletkniv.
  10. Spred pærefyldet ud over dejen og pres det helt let, så de ligger jævnt fordelt.
  11. Spred crumble ud over kagen og bag den i 1 time og 10 min indtil en kniv kommer ren ud fra midten.
  12. Tag den fra ovnen og stil den til afkøling på en bagerist. (opbevares ved stuetemperatur)
  13. Ved servering hældes en genrøs mængde vanilje karamel sauce ud over kagen og der stilles evt. ekstra på bordet til de karamel elskende.

Original kilde: Stockfood.co.nz

pear caramel cake - homeandcake.dk

Hvor længe kan frugtkagen holde sig? Kan jeg lave pærekagen på forhånd og kan frugtkagen fryses?

Hvis du er vild med frugt kager, så har jeg et par opskrifter, som jeg tror du vil elske: Æble kage med marzipan, Banan karamel muffin, Æble/Kanel Makron Muffin eller Blåbær Moussekage.

Jeg ønsker jer alle en dejlig dag
Summary
recipe image
Recipe Name
Pear cake w/ homemade caramel sauce
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time